POZNATI VALJEVCI - Vladimir Ružičić

Vladimir Ružičić Kebac 
(rođen 2.10.1978.god.  u Valjevu) 
veoma zapažen na svetskoj muzičkoj sceni kao poznati bubnjar iz Srbije.

Počeo je da se bavi muzikom od ranog detinjstva. 
Već kao petogodišnjak svirao je bubnjarske ritmove uz pesme Bitlsa, Bijelog Dugmeta, Uriah Heep, Deep Purple-a.


Sa 13 godina svira u bendu koji obradjuje pesme Deep Purple-a,Yngwie Malmsteen-a i mnogih virtuoznih bendova tog vremena.Vladini prvi nastupi 1993-1994 godine u Domu omladine u Valjevu sa bendovima Syndrom i Gaša & group a 1995 godine počinje sa ozbiljnim radom na sebi. 

Počinje da pohadja privatne časove bubnjeva kod najpoznatijeg bubnjarskog pedagoga i tadašnjeg profesora na Muzičkoj akademiji u Beogradu, Miroslava Karlovića-Karla.
Kao srednjoškolac putuje iz Valjeva svake nedelje na časove i već tada pokazuje profesionalne afinitete prema sviranju bubnjeva.
1997 godine dolazi u Beograd i upisuje džez odsek muzičke škole ‘’Stanković’’ u klasi profesora Miroslava Karlovića.

Samim dolaskom u Beograd, Vlada se uključuje u sve muzičke tokove i dešavanja u glavnom gradu. Poznanstvo sa renomiranim valjevskim muzičarem, Goranom Marinkovićem, tadašnjim bubnjarem ‘’Nevernih beba’’ rezultira  upoznavanje i saradjnju sa njima kao tehničar za bubnjeve.

To je bilo presudno da upozna muzički svet i da kao jako mlad iskusi život istih.


Članovi benda ‘’Neverne bebe’’ su već tada prepoznali Vladin talenat i preporučuju ga poznatim beogradskim bendovima,tako da veoma brzo ulazi u muzičku grupu koja je svirala tada najpoznatiji muzički kviz ‘’3k dur’’, kao zamena ‘’Nevernim bebama’’.

Grupa se zvala Korto Malteze. Sa tom grupom,Vlada je imao zapažene televizijske nastupe i veliko iskustvo kao dvadesetogodišnjak.

Početkom 2000 godine ulazi u poznatiji klupski pop/rock bend Gigolo sa kojima nastupa po celom regionu, kao i na primorju. Snimaju svoj prvi album  i kao stalni član svira sa bendom naredne tri godine.
Tokom svog muzičkog angažmana Kebac pokazuje afinitet prema studijskom sviranju i snimanju bubnjeva.
2002 godine snima albume veoma poznatim instrumentalistima Banetu Jeliću (Viktorija,N.bebe,Osvajači),Ivani Jordan,Igoru Tasovcu,grupi Moondive …

2003 godine prelazi u tada jako poznatu etno grupu ``Ognjen i priatelji``, koja je sačinjena od eminentnih muzičara članova Beogradske filharmonije pod vodjstvom klarinetiste Ognjena Popovića. 
Sa tom grupom Vlada snima cd Tandara Mandara koji je prodat u velikom tiražu  ovde kao i  u inostranstvu. 

Započinju veliku turneju po celoj Evropi na Jazz festivalima i World music festivalima.


2004 godine na Olimpijadi u Atini bend je svirao kao predstavnik Srbije i Crne Gore na više lokacija u Atini uz prenos državne televizije.

Veoma značajna stvar te godine je da Vladimir dobija sponzorstvo od poznatog brenda za činele ‘’Bosphorus’’ iz Turske i ulazi u sve svetske muzičke kataloge kao jedini predstavnik iz Srbije.

Od tada nastupa na evropskim sajmovima muzičke opreme kao solista.

Ubrzo posle toga usledile su ponude ostalih kompanija koje proizvode bubnjarsku opremu; bubnjevi (VonGott,Evrim drums), palice (Vic Firth), plastika i opne (Evans drumheads),mikrofoni (Audix I Rode) te Vladimir postaje veoma zapažen na svetskoj muzičkoj sceni kao poznati bubnjar iz Srbije.


Od tada se nalazi u svim katalozima bubnjarske i muzičke opreme kao predstavnik i endorser iz Srbije.

2004 godne pridružuje se Nevernim bebama kao perkusionista i pridruženi član.

Već sredinom 2004 Vlada dobija poziv od najveće world music atrakcije, Sanja Ilic & Balkanika i  sa tom gupom svira najveće koncerte te godine. 


Kao kruna te turneje snima se dvd na Kalemegdanu koji je proglašen za koncert godine i kao najprodavaniji dvd koncert.

Vlada započinje stalnu saradnju sa Nevernim Bebama kao studijski bubnjar i član benda.
Tih godina počinje saradnju i sa najzapaženijim aranžerima u zemlji i inostranstvu i kao studijski bubnjar i perkusionista snima za najveća imena domaće i strane scene.


2006 postaje najsnimaniji bubnjar u Galaxy studiju kod Zlaje Timotića.Tu snima za veliki broj pevača u zemlji.

Od tada  je snimio preko 70 albuma za razne izvodjače kao studijski bubnjar.



Postaje prvi bubnjar iz celog SFRJ regiona koji je dobio svoj signature model ‘’Vic Firth’’ palica iz Amerike, ekskluzivni endorser i promoter ‘’VonGott’’, kompanije za bubnjeve, za ceo Balkan.



Dobija full endorsement ugovor od najveće turske kompanije za činele Istanbul Mehmet cymbals.



Ispunjen znanjem i iskustvom studijskog muzičara otvara sopstveni studio "Kebac" za snimanje u  Valjevu.

U studiju “Kebac”,Vlada postaje i producent i mix inženjer , tako da svoje muzičko znanje prenosi na bendove koje producira, a na mnogima gostuje kao studijski bubnjar 
(Atlantida, Invazija, grupa  Solo, Dolar, Gnijev Andjela, Dean Clea, Demode, Emir Hot, Pedja Pilot, Uroš Spasojević Project).

Već 2010 počinje saradnju sa najpoznatijim turskim gitaristom Cenk Eroglu-om koji je bio član američkog heavy glam rock benda "Winger" i koji ima svoj veliki studio u Istanbulu.

Cenk Eroglu koristi Vladu kao redovnog studijskog bubnjara i sa njim snima za najpoznatije bendove u Turskoj,kao i za veoma poznate pevače i instrumentaliste.

Od 2014 snima bubnjeve za najpoznatijeg rock gitaristu/producenta iz Italije Dario Mollo (Cage,Don Airey band,Voodoo Hill,solo) i svira na albumima na kojima peva jedan od najpoznatijih rock ikona Glenn Hughes (Deep Purple,Joe Bonamassa,solo)…

...

...

...

...

...